Výroba mascarpone
1-It-reklama-2007-Mascarpone-05.jpg 2-Mascarpone-2010-NET-POHAR-4-02.jpg 3-foto-Mascarpone-2007-talir.jpg

Technické karty našich výrobků najdete zde

Mascarpone je jemný, smetanový krém, který se vyrábí v jedné jakosti ze smetany o vysoké tučnosti. Je lehce roztíratelný, mírně uvolňuje sladkou syrovátku, která není na škodu, naopak zjemňuje jeho chuť.
Mascarpone pochází z Lombardie, přesněji z oblasti Lodi. Termín „mascarpone“ vznikl pravděpodobně ze slova „mascherpa“, což je v lombardském dialektu slovo, označující mléčný krém.
Smetana se zahřeje, přidají se ingredience a nastává srážení procentuálně nízké kaseinové složky, která je ve smetaně přítomna.
Takto získaný výrobek se balí za přísných hygienických podmínek na strojích dovezených z Itálie, nejpoužívanější balení je do plastových kelímků, dále pak do plastových kbelíků nebo pytlů.
Mascarpone je určeno především pro cukrárny na výrobu typických italských zákusků Tiramisu, ale používá se i k přípravě široké řady jiných moučníků a cukrářských krémů.
Má rovněž pro svou velmi delikátní chuť velké uplatnění v lahůdkách při výrobě slaných i sladkých pomazánek a všude tam, kde se běžně používá smetana, pomazánkové máslo apod.
Lze jej rovněž přidávat do ovocných i zmrzlinových pohárů a dokonale nahradí máslo k namazání na bílé pečivo.

mascarpone2.jpg mascarpone3.jpg


tiramisu2.gifTech_masc20.jpg