Výroba ricotty
1-It-reklama-Kopp-RI-250-obe-03-.jpg 2-foto-2007-reklama-talire-RICOTTA-78.jpg 3-It-reklama-Kopp-RI-250-02-.jpg


Technické karty našich výrobků najdete zde

Ricotta je polotučný syrovátkový, lehce roztíratelný sýr, který se vyrábí z tepelně ošetřené, sladké syrovátky. Ricotta je podobná českému tvarohu, je však jemnější a není kyselá.
Syrovátka se zahřeje na teplotu, při které se vytvoří bílé vločky, složené z syrovátkové bílkoviny, zbytkového tuku, laktózy a minerálních solí. Tato hmota je přemístěna do výrobních van, ve kterých dojde k oddělení zbylé syrovátky.
Takto získaný výrobek se balí za přísných hygienických podmínek na strojích dovezených z Itálie, nejpoužívanější balení je do plastových kelímků, dále pak do plastových kbelíků nebo pytlů.
Ricotta má nízký obsah tuku, obsahuje mléčnou bílkovinu a je lehce stravitelná. Pro tyto své vlastnosti je vhodná pro všechny věkové kategorie, od kojenců až po staré lidi, nemocné a diabetiky.

Ricotta je ideální pokrm především pro ty, kteří se chtějí řídit zásadami moderní zdravé výživy. Zcela nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě.
Připomínáme však, že Ricotta je zařazena mezi sýry, a proto je její možné použití mnohem širší, než je tomu u tvarohu. Používá se pro přípravu moučníků, předkrmů, dezertů, dortových a jiných těst, různých slaných i sladkých pomazánek a také jako náplň do těstovin. Široké uplatnění má v pekařství při výrobě náplní do sladkého bílého pečiva. Chutná velmi dobře i samotná. Jako všechny naše výrobky obsahuje minimum kuchyňské soli, což umožňuje její použití v jídelníčku i u lidí, kteří jsou jinak vázáni přísnou dietou.

ofirme20.jpg ricotta3.jpg
Tech_ric3.jpg Tech_ric4.jpg


               

Tech_ric5.jpg