MOZZARELLA V NÁLEVU
Charakteristika výrobku:
Mozzarella je čerstvý formovaný měkký sýr (podle definice v kodexu Codex alimentarius) s mléčným kvašením. Sýr je zabalen a prodáván v ochranném obalu s vodou, která je mírně osolená a která je v přímém kontaktu s výrobkem.
Vzhled, tvar: Tvar kuličky bez kůrky, na povrchu jemný.
Povrch: Hladký a lesklý, stejnorodý, mléčně bílý.
Vůně: Typická, vonná, delikátní, chuť lehce nakyslého mléka.
Chuť: Typická, výrazná, čerstvá, jemně nakyslá.
Barva: Mléčně bílá, stejnorodá, beze skvrn nebo vláken
Konzistence: Měkká a mírně pružná. Typická vláknitá konzistence, na počátku výraznější, s vrstvami, ve kterých se při rozkrojení a po mírném stlačení objevuje mléčná tekutina. V hmotě mohou být kapsy, v nichž se tato tekutina nahromadí. V hmotě nejsou oka.
Další informace o výrobku: Výrobek je určen k použití v teplé i studené kuchyni. Slouží především k přípravě zeleninových salátů.


Mozzarella se vyrábí a dodává v několika různých formách a baleních. Na následujících stránkách je uveden jejich kompletní přehled.


Mozzarella_nalev3.jpg Mozzarella_nalev2.jpg
Mozzarella_nalev4.jpg Mozzarella_nalev5.jpg
Mozzarella_nalev6.jpg Mozzarella_nalev7.jpg

Mozzarella_nalev1.jpg