RICOTTA
Syrovátkový sýr

Ricotta
je polotučný syrovátkový, lehce roztíratelný sýr, který se vyrábí z pasterované, sladké syrovátky. Je podobná českému tvarohu, je však jemnější a není kyselá.

Ricotta
se nevyrábí z mléka jako český tvaroh, ale ze sladké syrovátky. Během záruční doby neuvolňuje syrovátku jako je tomu např. u tvarohu nebo podobných mléčných výrobků a po celou dobu se její chuť nemění. Zcela nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě.

Ricotta
má nízký obsah tuku, obsahuje jednoduché bílkoviny a je lehce stravitelná.
Pro tyto své vlastnosti je vhodná pro všechny věkové kategorie, od kojenců až po staré lidi, nemocné a diabetiky. Je ideální především pro ty, kteří se chtějí řídit zásadami moderní zdravé výživy.

Používá se pro přípravu moučníků, dezertů a různých slaných i sladkých pomazánek. Široké uplatnění má v pekařství při výrobě náplní do sladkého bílého pečiva. Chutná velmi dobře i samotná.. Jako všechny naše výrobky obsahuje minimum kuchyňské soli, což rozšiřuje jídelníček i lidem, kteří jsou jinak vázáni přísnou dietou.

Ricotta
se vyrábí a dodává v rodinném balení 250g i v balení gastro – 5 kg plastové pytle.