Sýr CAMEMBERT 250 g

Camembert je znamenitý francouzský měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Normandský camembert získal roku 1983 označení Apellation d´Origine Contrôlée a jeho výroba je povolena v departementech Seine-Maritime, Calvados, Eure, Manche a Orne.
Camembert se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka, zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium candidum a Penicillium camemberti nejméně tři týdny. Vyrábí se v malých nízkých válečcích o hmotnosti 250 gramů, které jsou baleny do papíru a poté do krabiček.
Původ názvu tohoto sýra je odvozen od „Camp de Mambert“ (pole Mambert). V roce 1791 vynalezla rolnice Marie Harel slavný sýr a pojmenovala jej podle názvu vesnice Camembert, v departmentu Orne, v regionu Normandie ve Francii. Tato malá vesnice je známá po celém světě sýrem Camembert.

 
Značka BONS MAYENNAIS
Cena s DPH 119 Kč / ks