Sýr Emmental - francouzský LAIT CRU

Ve Francii v oblastech Franche-Comte a Savoiese vyrábí Emmental Grand Cru. Základní surovinou je tučné a voňavé mléko krav pasoucích se po celé léto na alpských stráních. Jedná se o sýr speciální, je vyráběn v relativně malém množství; ze 700 až 1.000 litrů mléka se dá vyrobit 70 kg tohoto sýru. Sýr patří mezi tvrdé, vyzrálé sýry a zraje až 6 měsíců. Na konci zrání je sýr bledě žlutý a je narušen typickými oky o velikosti vlašského ořechu. Vyzrálý Emmental má nasládlou chuť. Francouzský emmental je vhodný pro tepelnou kuchyňskou úpravu např. do koláčů Quiche, k zapékání na sendvičích nebo v podobě drobných kostek je součástí zeleninových a jiných salátů. Je oblíbený při zapékání pokrmů a stejně jako jeho švýcarský a snad ještě populárnější bratranec, je vhodný na přípravu lahodných fondue.
 
Značka ULV
Katalogové číslo 10300036
Cena s DPH 458 Kč / kg