Sýr EMMENTAL- francouzský LAIT CRU

Ve Francii v oblastech Franche-Comte a Savoiese vyrábí Emental Grand Cru. Základní surovinou je tučné a voňavé mléko krav pasoucích se po celé léto na alpských stráních. Jedná se o sýr speciální, je vyráběn v relativně malém množství; ze 700 až 1000 litrů mléka se dokáže vyrobit 70 kg tohoto sýru. Sýr patří mezi tvrdé, vyzrálé sýry a zraje až 6 měsíců. Na konci zrání je sýr bledě žlutý a je narušen typickými dírami o velikosti vlašského ořechu. Vyzrálý Emental má nasládlou chuť . Fracouzský emental je vhodný pro tepelnou kuchyňskou úpravu např. do koláčů Quiche, k zapékání na sendvičích nebo v podobě drobných kostek je součástí zeleninových a jiných salátů. Je oblíbený pro zapékání pokrmů a stejně jako jeho švýcarský a snad populárnější bratranec, je vhodný na přípravu lahodných fondue.
Výrobce ULV
Hmotnost 80000 g
Cena na prodejně 429 Kč