Sýr Bastardo del Grappa - ZARPELLON

Delikátní, tradiční, italský sýr z oblasti Veneto má 800 let starou tradici. Vyrábí se z kombinace večerního a prvního ranního syrového, nepasterovaného mléka - a jeho doba zrání je podle typu 25 - 180 dnů. Polotvrdý sýr s krátkým, středním nebo dlouhým zráním. Těsto je polotvrdé, docela zrnité, bílé nebo světle slámově zbarvené; čím starší, tím tmavší.
Tento typický italský sýr se vyrábí původním způsobem na území Monte Grappa, v provinciích Belluno, Treviso a Vicenza. Jediným rozdílem oproti minulosti je, že ovčí a kozí mléko se již nepoužívá. Má válcovitý tvar o průměru 25 - 30 cm, výška 5 - 8 cm. Hmotnost bochníku je 2,5 - 5 kg.
 
Značka ZARPELLON
Katalogové číslo 10200030
Cena s DPH 443 Kč / kg