Sýr Parmigiano Reggiano zrající 24 měs.

Parmigiano Reggiano je polotučný, tvrdý a dlouho zrající sýr. Je to snad nejznámější italský sýr na světě, známý rovněž pro nespočet pokusů o jeho napodobování. Vyrábí se v oblastech Modena, Reggio Emilia a Parma, které jsou součástí provincií Bologna a Mantua, z částečně odstředěného syrového kravského mléka. Zraje nejméně 12 měsíců a pokud zrání trvá 18 a více měsíců, je sýr označen jako Extra. Struktura je zrnitá, drobivá a jeho chuť je velmi aromatická a intenzivní. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány. Původ sýra Parmigiano Reggiano dokládají už benediktinské dokumenty z 12. století.
Značka CONSORZIO DEL PARM. REGG.
Katalogové číslo 10200002
Země Itálie
Cena s DPH 769 Kč / kg