Provolone je sýr z pařeného těsta, tj těsta které se používá na i na výrobu mozzarelly, z kravského mléka. Vyrábí se se v různých variantách (podle doby zrání): sladké, středně pikantní a pikantní. Provolone je typický sýr z oblasti „
Valpadana“. Vyrábí se hlavně v regionech
Lombardie a Veneto. Původ provolone se datuje pravděpodobně do 18. století. Chuť sýra provolone se liší podle typu použitého syřidla a doby zrání. Sladký
Provolone Dolce má měkkou a pružnou strukturu a jemnou vůni. Naopak pikantní
Provolone Picante musí mít pevnou, strukturu, se silnou pikantní chutí a štiplavou vůní. Kůrka provolone je velmi tenká a lesklá, zlatožluté barvy. Sladký Provolone zraje od 1 až do 3 měsíců, pikantní déle.
Značka |
BRAZZALE |
Katalogové číslo |
10200041 |