MOZZARELLA 

Mozzarella v nálevu - charakteristika výrobku:
Mozzarella je čerstvý formovaný měkký sýr (podle definice v kodexu Codex alimentarius) s mléčným kvašením. Sýr je zabalen a prodáván v ochranném obalu s vodou, která je mírně osolená a která je v přímém kontaktu s výrobkem.

Vzhled, tvar: Tvar kuličky bez kůrky, na povrchu jemný.
Povrch: Hladký a lesklý, stejnorodý, mléčně bílý.
Vůně: Typická, vonná, delikátní, chuť lehce nakyslého mléka.
Chuť: Typická, výrazná, čerstvá, jemně nakyslá.
Barva: Mléčně bílá, stejnorodá, beze skvrn nebo vláken
Konzistence: Měkká a mírně pružná. Typická vláknitá konzistence, na počátku výraznější, s vrstvami, ve kterých se při rozkrojení a po mírném stlačení objevuje mléčná tekutina. V hmotě mohou být kapsy, v nichž se tato tekutina nahromadí. V hmotě nejsou oka.
Další informace o výrobku: Výrobek je určen k použití v teplé i studené kuchyni. Slouží především k přípravě zeleninových salátů.

Uzená Mozzarella je klasický italský, polotvrdý, nezrající sýr, jemné, lahodné chuti, málo solený, nazývaný také Scamorza.

Scamorza je uzený nezrající sýr, vyrobený z kravského, mlékárensky ošetřeného mléka (šetrná pasterace), tradiční nerychlenou fermentací působením mléčných bakterií. Sýr je vyuzen tradiční technologií uzení, přírodním kouřem. Sýr je vyráběn ve tvaru koule o hmotnosti 125 g a 350 g, vakuově balených v plastové fólii, ve tvaru sněhuláka o hmotnosti 210g, baleného ve folii Cryovac a ve tvaru kvádru o hmotnosti 2000g, baleno vakuově, v plastové folii.

Tuhá Mozzarella je dodávána vakuově balená v několika gramážích.
It-reklama-Kopp-2019-foto-01c-MON-100.jpgIt-reklama-Kopp-2019-foto-07a-SC-125.jpgIt-reklama-Kopp-2019-foto-05a-SC-10-100.jpgIt-reklama-Kopp-2019-foto-08a-MO-700.jpgIt-reklama-Kopp-2019-foto-04d-MON-10-120.jpg
 

MUENSTER


Polotvrdý sýr Muenster je přírodní polotvrdý sýr, jemné, lahodné chuti, mírně solený.
Vyrábí se v jedné jakosti a v jednom tržním druhu z kravského, mlékárensky ošetřeného mléka ve tvaru kvádru o hmotnosti 1,8 – 2,3 kg, vakuově baleného ve fólii CRYOVAC.
 



RICOTTA

Syrovátkový sýr

It-reklama-Kopp-2019-foto-03b-RI-200.jpgRicotta je polotučný syrovátkový, lehce roztíratelný sýr, který se vyrábí z pasterované, sladké syrovátky. Je podobná českému tvarohu, je však jemnější a není kyselá. Ricotta se nevyrábí z mléka jako český tvaroh, ale ze sladké syrovátky. Během záruční doby neuvolňuje syrovátku jako je tomu např. u tvarohu nebo podobných mléčných výrobků a po celou dobu se její chuť nemění. Zcela nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě.

Ricotta má nízký obsah tuku, obsahuje jednoduché bílkoviny a je lehce stravitelná. 
Pro tyto své vlastnosti je vhodná pro všechny věkové kategorie, od kojenců až po staré lidi, nemocné a diabetiky. Je ideální především pro ty, kteří se chtějí řídit zásadami moderní zdravé výživy. Používá se pro přípravu moučníků, dezertů a různých slaných i sladkých pomazánek. Široké uplatnění má v pekařství při výrobě náplní do sladkého bílého pečiva. Chutná velmi dobře i samotná.. Jako všechny naše výrobky obsahuje minimum kuchyňské soli, což rozšiřuje jídelníček i lidem, kteří jsou jinak vázáni přísnou dietou.

Ricotta se vyrábí a dodává v rodinném balení 250g i v balení gastro – 5 kg plastové pytle.



MASCARPONE

Smetanový krém

It-reklama-Kopp-2019-foto-02i-MA-200-3.jpgMascarpone je jemný, smetanový krém, který se vyrábí v jedné jakosti z vysokotučné smetany. Je lehce roztíratelný, mírně uvolňuje sladkou syrovátku, která není na škodu, naopak zjemňuje jeho chuť.
Mascarpone
 je určený především pro cukrárny na výrobu typických italských zákusků Tiramisu, ale používá se i k přípravě široké řady cukrářských krémů. 
Má rovněž velké uplatnění v lahůdkách při výrobě slaných i sladkých pomazánek a všude tam, kde se běžně používá smetana, pomazánkové máslo apod.
Lze jej rovněž přidávat do ovocných i zmrzlinových pohárů a dokonale nahradí máslo k namazání na pečivo.

Mascarpone se vyrábí a dodává v rodinném balení 250g.