Manchego semicurado je španělský tvrdý sýr, který se vyrábí uprosřed Španělska, v autonomní oblasti
Castiglia -
La Mancia a je nejznámějším španělským sýrem. Píše o něm už i Cervantes v románu
Don Chischiotte a Sancho Panza z roku 1606.
Queso Manchego dosal v roce
1996 povoleni použiva značku EU -
DOP.
Je vyráběn z pasterovaného ovčího mléka. Sýr se lisuje do pevných kulatých sýrových forem cca 20 cm v průměru vysokých 12 cm. Sýr zraje 30 až 60 dní, podle typu; ne však v
íce než 2 roky. Sýr Manchego obsahuje 50 % tuku a má příjemnou a plnou aromatickou chuť. Podle autentického receptu a s označením
DOP, lze sýr vyrábět pouze z mléka z ovcí plemene Oveja Manchega. Tento klasický ovčí sýr je nyní nejdůležitějším španělským sýrem jak uvnitř i za hranicemi
Španělska. Je to vlastně.španělský pecorino. Podává se jako předkrm- nakrájený na malé kousky, s různými salámy, olivami a vinem
Značka |
QUESOS EL PASTOR |
Katalogové číslo |
10800004 |