Sýry OSTATNÍ

Sýr anglický CHEDDAR Wyke Farm

Sýr anglický CHEDDAR Wyke Farm

Polotvrdý sýr pocházející z jihozápadní Anglie, kde je také přibližně od roku 1170 tradičně vyráběn. Vyrábí se z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka, vzácně též z mléka kozího, ve tvaru bubnovitých bochníků o váze 27,5 kilogramů. Cheddar je malá obec v Sommersetu, která je dnes díky sýru známá po celém světě.
Tento náš konkrétní sýr je vyráběn právě v hrabství Somerset na západě Anglie na rodinné farmě Wyke Farms. Receptura této farmy je tajná a stará 150 let. S moderním zařízením, ale úctou k tradici a respektem k ekologickému zemědělství zde vyrábějí čedary o různých stupních zrání.
Cena s DPH 439 Kč / kg
Sýr anglický CHEDDAR Top Hat

Sýr anglický CHEDDAR Top Hat

Polotvrdý sýr pocházející z jihozápadní Anglie, kde je také přibližně od roku 1170 tradičně vyráběn. Vyrábí se z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka, vzácně též z mléka kozího, ve tvaru bubnovitých bochníků o váze 27,5 kilogramů. Cheddar je malá obec v Sommersetu, která je dnes díky sýru známá po celém světě.
Top Hat zraje půl roku. Vyzrálost čedaru se projevuje na chuti sýru, která je jemná, máslová, až vyzrálá a pikantní s menšími krystalky. Snadno se rozpouští, proto je velmi oblíben v kuchyni k přípravě nejrůznějších pokrmů.

 
Cena s DPH 559 Kč / kg
Sýr cheddar LXF jemný - LYE CROSS FARM

Sýr cheddar LXF jemný - LYE CROSS FARM

Čedar je nejrozšířenější sýr na světě vyrobený z kravského mléka. O rozšíření tohoto sýra mimo Anglii se zasloužili sedláci z původní oblasti jeho výroby – z West Country – kteří emigrovali a brali si recept na jeho výrobu s sebou do světadílů, kde měla Anglie svoje kolonie. Vzhledem k faktu, že cheddar není chráněn ochrannou známkou, může se po celém světě vyrábět pod stejným názvem. Sýr má tvar válce o hmotnosti až 28kg a je ovázaný plátnem, aby byla zachovaná kvalitní tvrdá šedohnědá kůra. Zraje mezi šesti až osmnácti měsíci. Sýrové těsto má hladkou a poměrně tuhou konzistenci, neměl by se ohýbat ani drobit. Zlatožlutá barva stárnutím tmavne. Chuť je zpočátku jemná a nasládlá s ořechovými tóny, často štiplavě slaná, starší sýr je nakyslý. Po roce se v sýru mohou vytvořit malé krystalky kaseinu, které křupou v ústech. Jedná se o přirozený jev, protože kasein tvoří podstatnou část mléčné bílkoviny. Čím déle sýr zraje, tím jsou krystalky patrnější a četnější. Čedar si zaslouží, aby byl podáván samotný, nebo s čerstvou zeleninou. Snadno se rozpouští, proto se často používá v teplé kuchyni, nejlépe nastrouhaný. Dobře zabalený a uložený do lednice si uchová svou chuť klidně i dva týdny. Pokud se na povrchu objeví plíseň, jednoduše ji seškrábněte. Vedle tradičního čedaru se dnes vyrábí mnoho ochucených – kořením, hrozinkami, zeleninou, bezinkovým vínem, některé sýry jsou uzené, anebo prokládané jinými druhy sýrů. Velmi dobře chutná se sklenkou červeného nebo bílého vína, stejně dobře se k němu ale hodí portské. Coloured cheddar má specifické oranžové zabarvení, které mu dodává přidané přírodní barvivo ze semen stromu Bixa orellana.
Cena s DPH 309 Kč / kg
Katalogové číslo: 10600020
Sýr cheddar LXF vyzrálý - LYE CROSS FARM

Sýr cheddar LXF vyzrálý - LYE CROSS FARM

Čedar je nejrozšířenější sýr na světě vyrobený z kravského mléka. O rozšíření tohoto sýra mimo Anglii se zasloužili sedláci z původní oblasti jeho výroby – z West Country – kteří emigrovali a brali si recept na jeho výrobu s sebou do světadílů, kde měla Anglie svoje kolonie. Vzhledem k faktu, že cheddar není chráněn ochrannou známkou, může se po celém světě vyrábět pod stejným názvem. Sýr má tvar válce o hmotnosti až 28kg a je ovázaný plátnem, aby byla zachovaná kvalitní tvrdá šedohnědá kůra. Zraje mezi šesti až osmnácti měsíci. Sýrové těsto má hladkou a poměrně tuhou konzistenci, neměl by se ohýbat ani drobit. Zlatožlutá barva stárnutím tmavne. Chuť je zpočátku jemná a nasládlá s ořechovými tóny, často štiplavě slaná, starší sýr je nakyslý. Po roce se v sýru mohou vytvořit malé krystalky kaseinu, které křupou v ústech. Jedná se o přirozený jev, protože kasein tvoří podstatnou část mléčné bílkoviny. Čím déle sýr zraje, tím jsou krystalky patrnější a četnější. Čedar si zaslouží, aby byl podáván samotný, nebo s čerstvou zeleninou. Snadno se rozpouští, proto se často používá v teplé kuchyni, nejlépe nastrouhaný. Dobře zabalený a uložený do lednice si uchová svou chuť klidně i dva týdny. Pokud se na povrchu objeví plíseň, jednoduše ji seškrábněte. Vedle tradičního čedaru se dnes vyrábí mnoho ochucených – kořením, hrozinkami, zeleninou, bezinkovým vínem, některé sýry jsou uzené, anebo prokládané jinými druhy sýrů. Velmi dobře chutná se sklenkou červeného nebo bílého vína, stejně dobře se k němu ale hodí portské. Coloured cheddar má specifické oranžové zabarvení, které mu dodává přidané přírodní barvivo ze semen stromu Bixa orellana.
Cena s DPH 329 Kč / kg
Katalogové číslo: 10600021
Sýr irský cheddar - IMOKILLY

Sýr irský cheddar - IMOKILLY

Traditional Cheddar - je typický irský čedar. Jemný a zároveň aromatický tvrdý sýr zraje nejméně 7 měsíců. Pikantní, lehce nasládlá chuť je doplněna vůní tajícího másla. Díky své červené barvě přitahuje hodně pozornosti na sýrovém pultě. Tradiční Cheddar se vyznačuje pevnou konzistencí a velmi dobře se krájí na plátky. Proto má univerzální využití v kuchyni a to zejména při grilování a zapékání. Obsahuje 48% tuku v sušině. V roce 2013 byl oceněn zlatou medailí na mezinárodní soutěži Cheese Awards v Nantwich, rovněž v roce 2013 získal zlatou medaili v soutěži Awards DLG v Německu.
Cena s DPH 289 Kč / kg
Katalogové číslo: 10600023
Sýr Pinzgauer farmářský

Sýr Pinzgauer farmářský

Tradiční rakouský sýr z pasterovaného mléka z oblasti Pinzgau. Je vyroben z čerstvého horského kravského mléka podle tradičního receptu. Díky kulturám použitým při výrobě sýru se rozvíjí jeho plná silná chuť a vůně. Zraje 6 týdnů.
Cena s DPH 629 Kč / kg
Sýr Pinzgauer horský zrající

Sýr Pinzgauer horský zrající

Tradiční rakouský sýr z pasterovaného mléka. Svou kořenitou chuť a silnou vůni rozvíjí během několika měsíců zrání. Vyrábí se podle tradiční receptury a během zrání ve skladu je pečlivě ošetřován. Tato vydatná kořenitá specialita je vrcholem každého sýrového talíře. Skvěle harmonizuje se silnými bílými nebo červenými víny. Zraje 3 - 12 měsíců.


 
Cena s DPH 839 Kč / kg
Sýr Pinzgauer Pfefferkäse s kuličkami pepře

Sýr Pinzgauer Pfefferkäse s kuličkami pepře

Tradiční rakouský sýr z pasterovaného mléka z oblasti Pinzgau. Je vyroben z čerstvého horského kravského mléka podle tradičního receptu. Jeho nezapomenutelné aroma dodávají kuličky zeleného pepře a mazová kultura, kterou je sýr během zrání potírán. K sýru se skvěle hodí těžká červená vína.
Cena s DPH 659 Kč / kg
Sýr Pinzgauer pivní

Sýr Pinzgauer pivní

Tradiční rakouský sýr z pasterovaného mléka z oblasti Pinzgau. Je vyroben z čerstvého horského kravského mléka podle tradičního receptu. Na jedné straně se vyznačuje pikantní a silnou chutí, na druhé straně svým nízkým obsahem tuku. Zraje 6 týdnů.

Je velmi známý v regionálních specialitách jako např. Kaspressknödeln, neměl by však chybět v žádné vydatné svačině.

Cena s DPH 659 Kč / kg
Sýr Pinzgauer alpský bylinkový

Sýr Pinzgauer alpský bylinkový

Tradiční rakouský sýr z pasterovaného mléka z oblasti Pinzgau. Je vyroben z čerstvého horského kravského mléka podle tradičního receptu a vyznačuje se zlatavě žlutým těstem. Kultury a bylinky použité při výrobě dodávají sýru zvláštní tón a jeho kořenitou a silnou chuť. Zraje 8 týdnů.
Cena s DPH 679 Kč / kg
Sýr Horský bylinkový v seně

Sýr Horský bylinkový v seně

Tradiční nepasterizovaný sýr, který pochází z oblasti rakouských Alp. Sýr se vyrábí s kravského mléka a po 39 dnech zrání se do jeho kůry vtlačuje luční seno, které dozrává spolu se sýrem. Sýr je senem velmi příjemně provoněn a seno dodává specifický vzhled i chuť.
Cena s DPH 669 Kč / kg
Sýr kozí válec s bílou plísní - QUESOS EL PASTOR

Sýr kozí válec s bílou plísní - QUESOS EL PASTOR

Je to skvělý velmi jemný španělský sýr z kozího mléka s bílou plísní na povrchu a měkkou krémovou vrstvou hned pod plísňovou krustou. Je to válec asi 30 cm dlouhý o váze 1-1,5 kg. Sýr se krájí na plátky cca 1,5 cm vysoké.
Cena s DPH 429 Kč / kg
Katalogové číslo: 10600019
Sýr Mezcla Curado zrající míchaný

Sýr Mezcla Curado zrající míchaný

Tradiční španělský míchaný sýr z oblasti Castilla – La Mancha. Vyrábí se z kravského, ovčího a kozího mléka. Dostupný je ve třech vyzrálostech. V naší nabídce máme sýr vyzrálý.
Cena s DPH 459 Kč / kg
Sýr španělský Manchego - mix mléka

Sýr španělský Manchego - mix mléka

Manchengo je španělský sýr, zrající tři měsíce. Tento tvrdý sýr se vyrábí ve Španělsku z pasterizovaného kravského a ovčího mléka, přičemž se sýr lisuje do pevných kulatých sýrových forem. Sýr má o něco jemnější chuť než Manchego vyrobené z čistého ovčího mléka. Podle autentického receptu lze sýr vyrábět pouze z mléka z ovcí "Manchenga".
Cena s DPH 659 Kč / kg
Sýr španělský Manchego - ovčí mléko

Sýr španělský Manchego - ovčí mléko

Manchengo je španělský sýr, zrající tři měsíce. Tento tvrdý sýr se vyrábí ve Španělsku z pasterizovaného ovčího mléka, přičemž se sýr lisuje do pevných kulatých sýrových forem. Sýr obsahuje 50 % tuku a má příjemnou plnou aromatickou chuť. Podle autentického receptu lze sýr vyrábět pouze z mléka z ovcí "Manchenga". Tento klasický ovčí sýr je nyní nejdůležitějším španělským sýrem jak uvnitř i za hranicemi Španělska.
Cena s DPH 759 Kč / kg
Sýr na grilování HALLOUMI

Sýr na grilování HALLOUMI

Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety. Dělá se ze směsi kozího, ovčího a kravského mléka s jemným přidáním máty. Na Kypru je oblíben v každé ze svých podob. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, vařit, strouhat nebo jíst rovnou bez úpravy. Mnohdy představuje samostatné jídlo. Pro labužníky je skvělým doprovodem k Halloumi například lahodné a lehce stravitelné kyperské víno ať už červené, bílé nebo růžové.
Cena s DPH 349 Kč / kg
Katalogové číslo: 10600022
Sýr plnotučný přírodní kořeněný - 65 g

Sýr plnotučný přírodní kořeněný - 65 g

Čerstvý bílý sýr je vyroben z plnotučného mléka, má jemně slanou chuť. Kořenící směsi (francouzské bylinky, pikant) neobsahují chemické přísady a zvýrazňovače chuti. Sýr je vhodný k přímé konzumaci, jako příloha k pivu, k vínu nebo k přípravě zeleninových salátů.
Cena s DPH 24 Kč / ks
Sýr plnotučný přírodní bílý - 65 g

Sýr plnotučný přírodní bílý - 65 g

Čerstvý bílý sýr je vyroben z plnotučného mléka, má jemně slanou chuť. Sýr je vhodný k přímé konzumaci, jako příloha k pivu, k vínu nebo k přípravě zeleninových salátů.
Cena s DPH 22 Kč / ks
Sýr Korbáčik - 55 g

Sýr Korbáčik - 55 g

Korbáčik je typ polotvrdého pleteného sýru, původem z Oravy na severu Slovenska. Vyrábí se z pařeného sýru, který je spleten do jemných copánků. Název, který se dá zhruba přeložit jako malý bič "karabáč", odkazuje na výsledný tvar copánků.
Cena s DPH 26 Kč / ks
Sýr Parenicové lupínky - pikantní - 80 g

Sýr Parenicové lupínky - pikantní - 80 g

Parenica je tradiční slovenský poloměkký, nezrající, středně tučný, pařený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Charakteristická je svým tvarem stočené stuhy. Podobně jako oštiepok má smetanovou až žlutou barvu, povrch je zlatožlutý až žlutohnědý.
Lupínky jsou na rozdíl od tradiční parenice vyrobeny z kravského mléka. Jedná se o pařený nezrající sýr ve tvaru malých lupínků – ochucený pikantní směsí koření.
Cena s DPH 32 Kč / ks
Sýr Lovecký

Sýr Lovecký

Litevský polotvrdý zrající sýr, uzený studeným kouřem, kořeněný červenou paprikou.
Cena s DPH 299 Kč / kg
Sýr Lovecký s česnekem

Sýr Lovecký s česnekem

Litevský polotvrdý, zrající sýr, uzený studeným kouřem, kořeněný česnekem.
Cena s DPH 299 Kč / kg
Sýr Lovecký s pepřem

Sýr Lovecký s pepřem

Litevský polotvrdý, zrající sýr, uzený studeným kouřem, kořeněný pepřem.
Cena s DPH 299 Kč / kg