Sýry ŠVÝCARSKO

Sýr Swiss Emmentaler AOC 4 měs.

Sýr Swiss Emmentaler AOC 4 měs.

Emmentaler je sýr původem ze Švýcarska, s typickými dutinami (oky) uvnitř. Pochází z údolí řeky Emme v kantonu Bern. V Severní Americe a Austrálii je někdy nazýván „Swiss cheese“. Obsah tuku v sušině je 45 %. Pravý švýcarský ementál je ve tvaru kola o hmotnosti od 60 do 130 kg s průměrem až 1 metr. Kůra vyzrálého sýra je světle žlutá, hladká a čistá. Na řezu upoutají oka, dosahující velikosti vlašského ořechu. Tyto dutiny vznikají při zrání sýra.
Cena s DPH 555 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500001
Sýr GRUYERE - FRYBOURG - zrající 12-16 měs.

Sýr GRUYERE - FRYBOURG - zrající 12-16 měs.

Polotvrdý, dohřívaný a lisovaný sýr z nepasterovaného kravského mléka nazývaný Gruyére, který pochází se Švýcarska. Je produkován na úpatí francouzko - švýcarských Alp ve vesnici stejného jména a je sýrem s velmi starou tradicí. Podle záznamů, sýr zde byl produkován už v roce 1115. Stejně jako Ementál, má i Gruyére po celé délce kůry vytištěné poznávací znaménko. Je to sýr se 45% tuku, zrající od 6 do 10 měsíců, konzistence je tuhá, ale vláčnější než u Ementálu. Chuťově Ementál připomíná, ale s výraznějším rašelinovým podtónem a ostřejší, vyzrálou chutí. Přírodní kůrka rezavé barvy je tvrdá a střed slámové barvy je krémový.
 
Cena s DPH 807 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500003
Sýr GRUYERE - FRYBOURG RESERVE - zrající 18-24 měs.

Sýr GRUYERE - FRYBOURG RESERVE - zrající 18-24 měs.

Polotvrdý, dohřívaný a lisovaný sýr z nepasterovaného kravského mléka nazývaný Gruyére, který pochází se Švýcarska. Je produkován na úpatí francouzko - švýcarských Alp ve vesnici stejného jména a je sýrem s velmi starou tradicí. Podle záznamů, sýr zde byl produkován už v roce 1115. Stejně jako Ementál, má i Gruyére po celé délce kůry vytištěné poznávací znaménko. Je to sýr se 45% tuku, zrající od 6 do 10 měsíců, konzistence je tuhá, ale vláčnější než u Ementálu. Chuťově Ementál připomíná, ale s výraznějším rašelinovým podtónem a ostřejší, vyzrálou chutí. Přírodní kůrka rezavé barvy je tvrdá a střed slámové barvy je krémový.
 
Cena s DPH 950 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500004
Sýr TETE de MOINE -

Sýr TETE de MOINE - "Mnichova hlava" - ALPENSWISS

Švýcarský sýr, který se vyrábí již více než 800 let. Tento malý sýr vyráběný mnichy v opatství Bellelay v pohoří Jura, je jedním z nejzajímavějších sýrařských produktů v Evropě. Vyrábí se ze syrového nepasterovaného mléka, má tvar válce a hmotnost cca 0,75 kg.
Cena s DPH 861 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500006
Sýr horský MAGOTH - bez lepku a laktózy

Sýr horský MAGOTH - bez lepku a laktózy

Tradiční alpský horský sýr typu Gruyère. Tento lahodný polotvrdý sýr zraje 6 měsíců, je bez lepku a laktózy, a jeho chuť je plná, zemitá, oříšková.
 
Cena s DPH 605 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500007
Sýr Appenzeller švýcarský vyzrálý

Sýr Appenzeller švýcarský vyzrálý

Znáte sýr Appenzeller? Název připomíná švýcarské Alpy pokryté bílým sněhem. Je to jeden z nejvyhledávanějších švýcarských sýrů na trhu. Appenzeller je sýr vyrobený v regionu Appenzell, který se nachází v severovýchodní části Švýcarska. Je to žlutý, tvrdý sýr vyrobený výhradně z kravského mléka od švýcarských krav. Vyrábí se ze syrového mléka, což mu dodává jemnou chuť. Sýr se nechává zrát nejméně čtyři týdny a máčí se denně v solném roztoku s bylinkami. Sýr je také často namáčen do zkvašeného jablečného moštu (cider), aby dostal zvláštní příchuť. Používaná směs bylin je výrobním tajemstvím a je známa pouze švýcarským výrobcům sýrů.
 
Cena s DPH 912 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500008