Sýry ŠVÝCARSKO

mappa-SVYCARSKO-formaggi-4-1.jpg



mappa-SVYCARSKO-formaggi-2-1.jpg


 
Sýr EMMENTALER  Swiss  AOC -pravý Ementál

Sýr EMMENTALER Swiss AOC -pravý Ementál

Emmentaler je sýr původem ze Švýcarska. Je to sýr s typickými dutinami (oky) uvnitř. Pochází z údolí řeky Emme v kantonu Bern. V Severní Americe a Austrálii je někdy nazýván „Swiss cheese“. Obsah tuku v sušině je 45 %. Pravý švýcarský ementál je ve tvaru kola o hmotnosti od 60 do 130 kg s průměrem až 1 metr. Kůra vyzrálého sýra je světle žlutá, hladká a čistá. Na řezu upoutají oka, dosahující velikosti vlašského ořechu. Tyto dutiny vznikají při zrání sýra.
Cena s DPH 592 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500001
Sýr Le GRUYERE Swiss -AOC

Sýr Le GRUYERE Swiss -AOC

Polotvrdý lisovaný sýr z nepasterovaného kravského mléka pochází se Švýcarska. Je produkován na úpatí francouzko - švýcarských Alp ve vesnici stejného jména, která má 2 200 obyvatel a nachází se v Kantonu Freiburg- Friburgo na jihu Švýcarska. Je to sýr s velmi starou tradicí. Podle záznamů, sýr zde byl produkován už v roce 1115.  Stejně jako Ementál, má i Gruyére po celé délce kůry vytištěnou pečet ´. Je to sýr se 45% tuku, zrající od 5 do 6 měsíců, konzistence je tuhá, ale vláčnější než u Ementálu. Chuťově připomíná Ementál, ale s výraznějším rašelinovým podtónem a ostřejší, vyzrálou chutí. Přírodní kůrka rezavé barvy je tvrdá a střed slámové barvy je krémový. Je to sýr, který je skvělý jak s bílým tak s červeným vínem, ale je nutné jej nechat alespoň půl hodiny rozbalený při pokojové teplotě, aby chutnal tak jak má.
Cena s DPH 776 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500009
Sýr TETE de MOINE - Mnichova hlava

Sýr TETE de MOINE - Mnichova hlava

Švýcarský sýr, který se vyrábí již více než 800 let. Tento malý sýr vyráběný mnichy v opatství Bellelay v pohoří Jura, je jedním z nejzajímavějších sýrařských produktů v Evropě. Vyrábí se ze syrového nepasterovaného mléka, má tvar válce a hmotnost cca 0,75 kg.
Cena s DPH 918 Kč / kg
Katalogové číslo: 10500006