Sýry ITÁLIE

Proč zvolit sýry s označením DOP, IGP a STG?
Dávají spotřebitelům záruku, že kupují autentický a kvalitní výrobek, který je součástí gastronomického dědictví zemí Evropské unie, zhodnocují práci svých výrobců a chrání je před imitacemi, paděláním a nekalou konkurencí. Podporují udržitelnost a hospodářský rozvoj oblastí a jejich místní zemědělské a gastronomické rozlišení.
 
DOP Denominazione d’Origine Protetta (Chráněné označení původu)
test.png

Chráněné označení původu se připisuje potravinářskému výrobku, který musí být vyroben a transformován a zpracován jako celek výhradně v definované zeměpisné oblasti a jehož vlastnosti jsou v zásadě nebo výlučně způsobeny daným zeměpisným prostředím, včetně přírodních a lidských faktorů.
Je proto nezbytné, aby celý výrobní proces, který povede k vytvoření produktu, probíhal v této oblasti.
 
IGPIndicazione Geografica Protetta (Chráněné zeměpisné označení)
test2.png

Chráněné zeměpisné označení se připisuje potravinářskému výrobku, který musí být vyroben a / nebo transformován a / nebo zpracován v definované zeměpisné oblasti a jehož kvalita, pověst nebo jiné vlastnosti lze připsat tomuto zeměpisnému původu.
Na rozdíl od chráněného označení původu je nezbytné, aby alespoň jedna ze fází výrobního procesu (produkce a / nebo transformace a / nebo zpracování) probíhala ve stejné oblasti.

 STGSpecialità Tradizionale Garantita (Zaručená tradiční specialita)
test3.png

Zaručená tradiční specialita je uznání, které se připisuje zemědělsko-potravinářskému výrobku, který musí být získán z tradičních surovin nebo musí být podroben tradičnímu výrobnímu procesu a jehož vlastnosti nezávisí na oblasti původu, ale na tradičním způsobu výroby.
 
Sýr Mozzarella di Bufala Campagna DOP 125 g - La Marchesa

Sýr Mozzarella di Bufala Campagna DOP 125 g - La Marchesa

Čerstvý, svěží sýr z plnotučného buvolího mléka. Mozzarella di Bufala La Marchesa má tenounkou kůrku a uvnitř je měkká s lahodnou jemnou chutí. Vyrábí se převážně v Kampánii, ale také v oblasti Lazio, Molise a Puglia, z italského středomořského buvolího mléka. Jedná se o pařený sýr, který se má jíst čerstvý. Buvolí mozzarella z Kampánie je známá po celém světě. Je bez kůrky, tj. její povrch je součástí pařeného těsta. Je hladká a tenká, zcela elastická s porcelánově bílou barvou. Ve dvanáctém století se objevují první historické dokumenty, které vypovídají o tom, jak mniši kláštera San Lorenzo v Capua nabízeli sýr zvaný „mozza“ poutníkům, kteří každý rok chodili na pouť do klášterního kostela. Mozzarella má různé tvary, nejčastější je tvar koule, ale může to být také třešinka, cop, uzel.
 
Cena s DPH 68 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200001
Sýr Mozzarella di Bufala Campagna DOP 125 g - ZANETTI

Sýr Mozzarella di Bufala Campagna DOP 125 g - ZANETTI

Čerstvý, svěží sýr z plnotučného buvolího mléka. Mozzarella di Bufala Zanetti má tenounkou kůrku a uvnitř je měkká s lahodnou jemnou chutí. Vyrábí se převážně v Kampánii, ale také v oblasti Lazio, Molise a Puglia, z italského středomořského buvolího mléka. Jedná se o pařený sýr, který se má jíst čerstvý. Buvolí mozzarella z Kampánie je známá po celém světě. Je bez kůrky, tj. její povrch je součástí pařeného těsta. Je hladká a tenká, zcela elastická s porcelánově bílou barvou. Ve dvanáctém století se objevují první historické dokumenty, které vypovídají o tom, jak mniši kláštera San Lorenzo v Capua nabízeli sýr zvaný „mozza“ poutníkům, kteří každý rok chodili na pouť do klášterního kostela. Mozzarella má různé tvary, nejčastější je tvar koule, ale může to být také třešinka, cop, uzel.
 
Cena s DPH 62 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200002
Sýr Parmigiano Reggiano zrající 24 měs.

Sýr Parmigiano Reggiano zrající 24 měs.

Parmigiano Reggiano je polotučný, tvrdý a dlouho zrající sýr. Je to snad nejznámější italský sýr na světě, známý rovněž pro nespočet pokusů o jeho napodobování. Vyrábí se v oblastech Modena, Reggio Emilia a Parma, které jsou součástí provincií Bologna a Mantua, z částečně odstředěného syrového kravského mléka. Zraje nejméně 12 měsíců a pokud zrání trvá 18 a více měsíců, je sýr označen jako Extra. Struktura je zrnitá, drobivá a jeho chuť je velmi aromatická a intenzivní. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány. Původ sýra Parmigiano Reggiano dokládají už benediktinské dokumenty z 12. století.
 
Cena s DPH 774 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200003
Sýr Parmigiano Reggiano DOP 24 měs. - ZANETTI

Sýr Parmigiano Reggiano DOP 24 měs. - ZANETTI

Parmigiano Reggiano je polotučný, tvrdý a dlouho zrající sýr. Je to snad nejznámější italský sýr na světě, známý rovněž pro nespočet pokusů o jeho napodobování. Vyrábí se v oblastech Modena, Reggio Emilia a Parma, které jsou součástí provincií Bologna a Mantua, z částečně odstředěného syrového kravského mléka. Zraje nejméně 12 měsíců a pokud zrání trvá 18 a více měsíců, je sýr označen jako Extra. Struktura je zrnitá, drobivá a jeho chuť je velmi aromatická a intenzivní. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány. Původ sýra Parmigiano Reggiano dokládají už benediktinské dokumenty z 12. století. 
Cena s DPH 734 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200004
Sýr Parmezán zrající 24 měs. 200 g

Sýr Parmezán zrající 24 měs. 200 g

Parmigiano Reggiano je vyráběn výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány.
Cena s DPH 222 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200005
Sýr Parmigiano Reggiano DOP 24 měs. 150g

Sýr Parmigiano Reggiano DOP 24 měs. 150g

Parmigiano Reggiano je polotučný, tvrdý a dlouho zrající sýr. Je to snad nejznámější italský sýr na světě, známý rovněž pro nespočet pokusů o jeho napodobování. Vyrábí se v oblastech Modena, Reggio Emilia a Parma, které jsou součástí provincií Bologna a Mantua, z částečně odstředěného syrového kravského mléka. Zraje nejméně 12 měsíců a pokud zrání trvá 18 a více měsíců, je sýr označen jako Extra. Struktura je zrnitá, drobivá a jeho chuť je velmi aromatická a intenzivní. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány. Původ sýra Parmigiano Reggiano dokládají už benediktinské dokumenty z 12. století. 
Cena s DPH 121 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200006
Sýr Parmigiano Reggiano DOP strouhaný 40g

Sýr Parmigiano Reggiano DOP strouhaný 40g

Parmigiano Reggiano je polotučný, tvrdý a dlouho zrající sýr. Je to snad nejznámější italský sýr na světě, známý rovněž pro nespočet pokusů o jeho napodobování. Vyrábí se v oblastech Modena, Reggio Emilia a Parma, které jsou součástí provincií Bologna a Mantua, z částečně odstředěného syrového kravského mléka. Zraje nejméně 12 měsíců a pokud zrání trvá 18 a více měsíců, je sýr označen jako Extra. Struktura je zrnitá, drobivá a jeho chuť je velmi aromatická a intenzivní. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány. Původ sýra Parmigiano Reggiano dokládají už benediktinské dokumenty z 12. století. 
Cena s DPH 29 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200007
Sýr Parmezán Snack 100 g

Sýr Parmezán Snack 100 g

Parmigiano Reggiano je vyráběn výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. Mléko na výrobu tohoto sýra pochází výhradně od krav, které mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno. Sýr obsahuje pouze mléko, syřidlo a sůl. Jakékoliv konzervanty jsou zakázány.
Cena s DPH 119 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200008
Sýr GRANA PADANO - podobný Parmezánu - PANOZZO

Sýr GRANA PADANO - podobný Parmezánu - PANOZZO

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 482 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200009
Sýr GRANA PADANO PDO - MANTOVA

Sýr GRANA PADANO PDO - MANTOVA

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 447 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200010
Sýr GRANA PADANO DOP 16 měs. - ZANETTI

Sýr GRANA PADANO DOP 16 měs. - ZANETTI

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 492 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200011
Sýr GRANA PADANO - podobný Parmezánu - BRAZZALE- 200 g

Sýr GRANA PADANO - podobný Parmezánu - BRAZZALE- 200 g

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 111 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200012
Sýr GRANA PADANO DOP 200 g

Sýr GRANA PADANO DOP 200 g

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 112 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200013
Sýr GRANA PADANO strouhaný 100 g

Sýr GRANA PADANO strouhaný 100 g

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 65 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200014
Sýr GRANA PADANO DOP strouhaný 50 g

Sýr GRANA PADANO DOP strouhaný 50 g

Polotučný, dlouho zrající, tvrdý sýr. Je původem z oblasti Padana, nyní se vyrábí v regionech Lombardie, Piemont, Trentino Alto Adige, Veneto a Emilia Romana. Polotučný sýr ze syrového kravského mléka s dlouhou dobou zrání, nejméně 9 měsíců. Grana Padano Riserva zraje po dobu nejméně 20 měsíců. Struktura je drobivá, chuť a aroma výrazné. Byl to velmi populární sýr již v roce 1000 n. l. Vznikl z nutnosti spotřebovat nadbytek mléka produkovaného v oblasti původu a výrobou sýru s takto dlouhou dobou zrání a trvanlivostí, to bylo možné. Od roku 1300 n. l. už byl tento sýr znám i mimo výrobní oblast, protože se stal součástí vybraných receptů na banketech tehdejší šlechty. Byla to také důležitá potravina pro obyvatele venkova během hladomoru. Název „grana“ pochází z jeho zrnité konzistence. Má válcový tvar o průměru 35 – 45 cm, výška bochníku je 18 – 25 cm, hmotnost se pohybuje mezi 24 a 40 kg.
 
Cena s DPH 27 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200015
Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu

Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu

Český sýr, vyráběný podle staré italské receptury, podobný parmezánu. Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní, dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka. Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něj činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu.

 
Cena s DPH 419 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200016
Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu 250 g

Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu 250 g

Český sýr, vyráběný podle staré italské receptury, podobný parmezánu. Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní, dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka. Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něj činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu. Výseč o hmotnosti 250 g.
 
Cena s DPH 122 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200017
Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu 100 g

Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu 100 g

Český sýr, vyráběný podle staré italské receptury, podobný parmezánu. Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní, dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka. Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něj činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu. Výseč o hmotnosti 100 g.
 
Cena s DPH 56 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200018
Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu - plátky 150 g

Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu - plátky 150 g

Český sýr, vyráběný podle staré italské receptury, podobný parmezánu. Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní, dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka. Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něj činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu. Jednotlivé plátky, celková hmotnost 150 g.
 
Cena s DPH 71 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200019
Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu - grattugiato (strouhaný) 60 g

Sýr GRAN MORAVIA - podobný Parmezánu - grattugiato (strouhaný) 60 g

Český sýr, vyráběný podle staré italské receptury, podobný parmezánu. Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní, dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka. Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něj činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu. Strouhaný sýr v uzavíratelném sáčku, celková hmotnost 60 g.
 
Cena s DPH 32 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200020
Sýr PECORINO ROMANO z ovčího mléka

Sýr PECORINO ROMANO z ovčího mléka

Je to italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Používá se do těstovin, rizota nebo jako předkrm společně s bílým vínem a chlebem. Odlišuje se od ostatních sýrů typickou černou barvou vosku, kterou má už více než 2.000 let. Kulatá forma má váhu 25 - 30 kg.
 
Cena s DPH 612 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200021
Sýr PECORINO ROMANO DOP

Sýr PECORINO ROMANO DOP

Je to italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Používá se do těstovin, rizota nebo jako předkrm společně s bílým vínem a chlebem. Odlišuje se od ostatních sýrů typickou černou barvou vosku, kterou má už více než 2.000 let. Kulatá forma má váhu 25 - 30 kg.
 
Cena s DPH 516 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200022
Sýr PECORINO ROMANO DOP strouhaný 100 g

Sýr PECORINO ROMANO DOP strouhaný 100 g

Je to italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Používá se do těstovin, rizota nebo jako předkrm společně s bílým vínem a chlebem. Odlišuje se od ostatních sýrů typickou černou barvou vosku, kterou má už více než 2.000 let. Kulatá forma má váhu 25 - 30 kg.
 
Cena s DPH 55 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200023
Sýr PECORINO con peperoncino z ovčího mléka

Sýr PECORINO con peperoncino z ovčího mléka

Italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Ochucený chilli papričkami.

 
 
Cena s DPH 861 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200024
Sýr PECORINO con pomodori secchi z ovčího mléka

Sýr PECORINO con pomodori secchi z ovčího mléka

Italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Ochucený sušenými rajčaty.

 
 
Cena s DPH 861 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200025
Sýr PECORINO Ghiotto z ovčího mléka

Sýr PECORINO Ghiotto z ovčího mléka

Italský sýr z ovčího nepasterovaného plnotučného mléka z oblasti Lazio - Řím, Grosseto a Sardinie. Ze Sardinie pochází 97 % produkce tohoto sýru. Pecorino Romano se vyrábí od dob antického Říma, kdy byl díky své dlouhé trvanlivosti i v teple jedním z hlavních jídel starořímských legií. Vyznačuje se typickou vůní, je velmi aromatický, lehce pikantní a trochu víc slaný. Ochucený sušenými rajčaty a olivami.

 
Cena s DPH 861 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200026
Sýr TALEGGIO D.O.P.

Sýr TALEGGIO D.O.P.

Sýr Taleggio pochází ze stejnojmenného údolí, které se nachází v horní části oblasti Bergamo, na sever od Milána. Tradice výroby se datuje od 11. století. Má čtvercový, nízký tvar o hmotnosti cca 2 kg. Údolí Taleggio je bohaté na přírodní jeskyně, kde je mikroklima ideální pro zrání tohoto sýra. Jeho historie je úzce spjata s tímto údolím, od kterého sýr převzal svůj název. Postupem času se však produkce tohoto sýra rozšířila na velmi široké území, které zahrnuje velkou část Lombardie, Piemontu a provincie Treviso v oblasti Veneto. Sýr zraje 40 dní a jeho kůrka je oranžově - červené barvy se šedými očky plísně. Těsto je vlhké, měkké. Sýr je aromatický. Je vynikající v kombinaci s polentou, grilovanou zeleninou nebo jen tak s jablky, hruškami a fíky.
 
 
Cena s DPH 380 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200027
Sýr TALEGGIO Malga Bianca

Sýr TALEGGIO Malga Bianca

Sýr Taleggio pochází ze stejnojmenného údolí, které se nachází v horní části oblasti Bergamo, na sever od Milána. Tradice výroby se datuje od 11. století. Má čtvercový, nízký tvar o hmotnosti cca 2 kg. Údolí Taleggio je bohaté na přírodní jeskyně, kde je mikroklima ideální pro zrání tohoto sýra. Jeho historie je úzce spjata s tímto údolím, od kterého sýr převzal svůj název. Postupem času se však produkce tohoto sýra rozšířila na velmi široké území, které zahrnuje velkou část Lombardie, Piemontu a provincie Treviso v oblasti Veneto. Sýr zraje 40 dní a jeho kůrka je oranžově - červené barvy se šedými očky plísně. Těsto je vlhké, měkké. Sýr je aromatický. Je vynikající v kombinaci s polentou, grilovanou zeleninou nebo jen tak s jablky, hruškami a fíky.
Cena s DPH 355 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200028
Sýr Montanara s bylinkami - CASEIFICIO ROSSO

Sýr Montanara s bylinkami - CASEIFICIO ROSSO

Montanara s bylinkami je poloměkký horský italský sýr, vyrobený z pasterovaného plnotučného kravského mléka s přídavkem semen fenyklu a koriandru. Chuť je intenzivní a aromatická.
 
Cena s DPH 492 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200029
Sýr Bastardo del Grappa - ZARPELLON

Sýr Bastardo del Grappa - ZARPELLON

Delikátní, tradiční, italský sýr z oblasti Veneto má 800 let starou tradici. Vyrábí se z kombinace večerního a prvního ranního syrového, nepasterovaného mléka - a jeho doba zrání je podle typu 25 - 180 dnů. Polotvrdý sýr s krátkým, středním nebo dlouhým zráním. Těsto je polotvrdé, docela zrnité, bílé nebo světle slámově zbarvené; čím starší, tím tmavší.
Tento typický italský sýr se vyrábí původním způsobem na území Monte Grappa, v provinciích Belluno, Treviso a Vicenza. Jediným rozdílem oproti minulosti je, že ovčí a kozí mléko se již nepoužívá. Má válcovitý tvar o průměru 25 - 30 cm, výška 5 - 8 cm. Hmotnost bochníku je 2,5 - 5 kg.

 
Cena s DPH 443 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200030
Sýr PROVOLONE Dolce - Fettina - BRAZZALE 200 g

Sýr PROVOLONE Dolce - Fettina - BRAZZALE 200 g

Provolone je sýr z pařeného těsta, vyrobený z kravského mléka (fríské plemeno), vyrábí se se v různých variantách (podle doby zrání): sladké, středně pikantní a pikantní. Kůrka provolone je velmi tenká a lesklá, zlatožluté barvy.
Chuť sýra provolone se liší podle typu použitého syřidla a doby zrání. Sladký Provolone (Dolce) je připraven k jídlu, má měkkou a pružnou strukturu a jemnou vůni.
Naopak pikantní (Picante) Provolone musí mít pevnou, strukturu, se silnou pikantní chutí a štiplavou vůní.
Oblast původu a produkce: provolone je typický sýr z oblasti „Valpadana“. Vyrábí se hlavně v regionech Lombardie a Veneto. Původ provolone se datuje pravděpodobně až do 18. století.
Sladký Provolone zraje od 1 až do 3 měsíců, zatímco pikantní ještě déle.

 
Cena s DPH 56 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200031
Sýr PROVOLONE Piccante - Fettina - BRAZZALE 200 g

Sýr PROVOLONE Piccante - Fettina - BRAZZALE 200 g

Provolone je sýr z pařeného těsta, vyrobený z kravského mléka (fríské plemeno), vyrábí se se v různých variantách (podle doby zrání): sladké, středně pikantní a pikantní. Kůrka provolone je velmi tenká a lesklá, zlatožluté barvy.
Chuť sýra provolone se liší podle typu použitého syřidla a doby zrání. Sladký Provolone (Dolce) je připraven k jídlu, má měkkou a pružnou strukturu a jemnou vůni.
Naopak pikantní (Picante) Provolone musí mít pevnou, strukturu, se silnou pikantní chutí a štiplavou vůní.
Oblast původu a produkce: provolone je typický sýr z oblasti „Valpadana“. Vyrábí se hlavně v regionech Lombardie a Veneto. Původ provolone se datuje pravděpodobně až do 18. století.
Sladký Provolone zraje od 1 až do 3 měsíců, zatímco pikantní ještě déle.
 
Cena s DPH 56 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200032
Sýr Asiago pressato DOP

Sýr Asiago pressato DOP

Mladý sýr Asiago Pressato je mladý sýr, někdy také zvaný Asiago Fresco, vyrábí se z plnotučného mléka a má dobu zrání 20 - 40 dní. Je typický svou bílou nebo lehce slámovou barvou s výraznými a nepravidelnými oky. Chuť tohoto sýra připomíná čerstvě nadojené mléko, je delikátní, příjemně se rozplývá v ústech a zanechává neodolatelně sladký, ale zároveň lehounce nakyslý podtón. Jak už samotný název sýra napovídá, jeho označení pochází z alpské náhorní plošiny Asiago, kde se tento chutný sýr vyrábí už od počátku prvního tisíciletí. Až do 15. století se na jeho výrobu používalo pouze ovčí mléko, to se ale po rozšíření chovu hovězího dobytka změnilo na mléko kravské. Technika výroby sýra se postupem času rozšířila i do okolí náhorní plošiny Asiaga: do zóny při úpatí hor, okolních rovin a i do blízkých salaší oblasti Trentino.
 
Cena s DPH 342 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200033
Sýr Gorgonzola dolce DOP - Angelo Baruffaldi

Sýr Gorgonzola dolce DOP - Angelo Baruffaldi

Známý sýr s krátkou a střední dobou zrání, v závislosti na typu „dolce“ nebo „piccante“. Vyrábí se z kravského mléka, naočkováním plísněmi z rodu Penicillium Roqueforti; díky přítomnosti těchto plísní sýr velmi rychle dozrává. Svůj název sýr nese podle města Gorgonzola ležícího východně od Milána v Lombardii, kde byl poprvé vyroben v devátém století, dnes se tam ale již nevyrábí. Gorgonzola se vyrábí jen v určitých provinciích (Bergamo, Brescia, Cremona nebo Milano) z mléka pocházejícího od krav chovaných v této oblasti. Během zrání jsou formy sýra perforovány, aby byl usnadněn průchod vzduchu, který umožňuje plísním růst. Varianta „dolce - sladká" je středně aromatická, na rozdíl od varianty „piccante - pikantní“, která zraje déle.

Zrání:
U sladké varianty je to nejméně 50 dnů, u pikantní varianty minimálně 80 dnů.
Kůrka je zvrásněná, vlhká, s přítomností plísní slámové barvy, přecházející až do barvy červeno - oranžové. Ve variantě „dolce“ je těsto krémové, bílé nebo slonovinové barvy s klasickými modrozelenými pruhy plísně. U varianty "piccante" je těsto drobivé, slonovinové barvy s hustými modrozelenými pruhy plísně. Má válcovitý tvar o průměru 20 - 32 cm s minimální výškou 13 cm. Hmotnost se může lišit - od 10 do 13 kg pro variantu "dolce"; 9 - 12 kg pro variantu „piccante“ a 6 - 8 kg pro malou formu.
 
Cena s DPH 429 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200034
Sýr Gorgonzola dolce DOP - BALLARINI

Sýr Gorgonzola dolce DOP - BALLARINI

Známý sýr s krátkou a střední dobou zrání, v závislosti na typu „dolce“ nebo „piccante“. Vyrábí se z kravského mléka, naočkováním plísněmi z rodu Penicillium Roqueforti; díky přítomnosti těchto plísní sýr velmi rychle dozrává. Svůj název sýr nese podle města Gorgonzola ležícího východně od Milána v Lombardii, kde byl poprvé vyroben v devátém století, dnes se tam ale již nevyrábí. Gorgonzola se vyrábí jen v určitých provinciích (Bergamo, Brescia, Cremona nebo Milano) z mléka pocházejícího od krav chovaných v této oblasti. Během zrání jsou formy sýra perforovány, aby byl usnadněn průchod vzduchu, který umožňuje plísním růst. Varianta „dolce - sladká" je středně aromatická, na rozdíl od varianty „piccante - pikantní“, která zraje déle.

Zrání:
U sladké varianty je to nejméně 50 dnů, u pikantní varianty minimálně 80 dnů.
Kůrka je zvrásněná, vlhká, s přítomností plísní slámové barvy, přecházející až do barvy červeno - oranžové. Ve variantě „dolce“ je těsto krémové, bílé nebo slonovinové barvy s klasickými modrozelenými pruhy plísně. U varianty "piccante" je těsto drobivé, slonovinové barvy s hustými modrozelenými pruhy plísně. Má válcovitý tvar o průměru 20 - 32 cm s minimální výškou 13 cm. Hmotnost se může lišit - od 10 do 13 kg pro variantu "dolce"; 9 - 12 kg pro variantu „piccante“ a 6 - 8 kg pro malou formu.
 
Cena s DPH 336 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200035
Sýr Gorgonzola dolce DOP 100g - BALLARINI

Sýr Gorgonzola dolce DOP 100g - BALLARINI

Známý sýr s krátkou a střední dobou zrání, v závislosti na typu „dolce“ nebo „piccante“. Vyrábí se z kravského mléka, naočkováním plísněmi z rodu Penicillium Roqueforti; díky přítomnosti těchto plísní sýr velmi rychle dozrává. Svůj název sýr nese podle města Gorgonzola ležícího východně od Milána v Lombardii, kde byl poprvé vyroben v devátém století, dnes se tam ale již nevyrábí. Gorgonzola se vyrábí jen v určitých provinciích (Bergamo, Brescia, Cremona nebo Milano) z mléka pocházejícího od krav chovaných v této oblasti. Během zrání jsou formy sýra perforovány, aby byl usnadněn průchod vzduchu, který umožňuje plísním růst. Varianta „dolce - sladká" je středně aromatická, na rozdíl od varianty „piccante - pikantní“, která zraje déle.

Zrání:
U sladké varianty je to nejméně 50 dnů, u pikantní varianty minimálně 80 dnů.
Kůrka je zvrásněná, vlhká, s přítomností plísní slámové barvy, přecházející až do barvy červeno - oranžové. Ve variantě „dolce“ je těsto krémové, bílé nebo slonovinové barvy s klasickými modrozelenými pruhy plísně. U varianty "piccante" je těsto drobivé, slonovinové barvy s hustými modrozelenými pruhy plísně. Má válcovitý tvar o průměru 20 - 32 cm s minimální výškou 13 cm. Hmotnost se může lišit - od 10 do 13 kg pro variantu "dolce"; 9 - 12 kg pro variantu „piccante“ a 6 - 8 kg pro malou formu.
 
Cena s DPH 42 Kč / ks
Katalogové číslo: 10200036
Sýr Gormas blok (gorgonzola-mascarpone)

Sýr Gormas blok (gorgonzola-mascarpone)

Světoznámý moderní produkt, nazývaný také jako Torta di Gorgonzola. Gormas je vlastně zkratka spojení dvou sýrů – jemné gorgonzoly a lahodného mascarpone. Jedná se o sýrový dort, v němž se střídají vrstvy těchto dvou lahůdek. Výtečně chutná jako sýrový dezert s hruškami nebo broskvemi nebo ořechy.
 
Cena s DPH 345 Kč / kg
Katalogové číslo: 10200037