Sýry FRANCIE

mappa-FRANCIA-formaggi-3-1.jpg

 
Sýr BRIE de FRANCE - SASU

Sýr BRIE de FRANCE - SASU

Brie je plísňový sýr s velmi měkkou, krémovou konzistencí, jemným, kompaktním těstem slámové barvy a pikantní chuti. Brie se vyrábí z kravského mléka, obsah tuku se pohybuje kolem 45 % až 60 %. Sýr má tvar malého kola s výškou kolem 2,5 cm, průměrem zhruba 35 cm a hmotností kolem 2,5 kg. Brie se nechává zrát minimálně 4 týdny, často až 10 týdnů. Zpravidla se podává tepelně neupravený v kombinaci s vínem.
Cena s DPH 249 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300001
Sýr BRIE Le Maubert - 60%

Sýr BRIE Le Maubert - 60%

Brie Le Maubert je klasický, francouzský sýr s bílou plísní ve tvaru plochého kola. Vyrábí se z kravského mléka. Brie je jemný a měkký, s krátkou dobou zrání – do 30 dní. Sýr nemá tvarohovou strukturu, naopak, je vláčný a příjemně dozrálý. Je to typický představitel francouzských sýrů, vždyť Brie se vyráběl v oblastech kolem Paříže, v opatství Notre-Dame de Jouarre už v 11. století. Oblíbeným se stal po Francouzské revoluci. Tento sýr je vyroben naočkováním určitého kmene plísní rodu Penicillium camemberti nebo caseikulum (stejné jako Camembert).

 
Cena s DPH 363 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300002
Sýr Brie Saint Benoit 60% 200 g

Sýr Brie Saint Benoit 60% 200 g

Brie Saint Benoit je klasický, francouzský sýr s bílou plísní ve tvaru plochého kola. Vyrábí se z kravského mléka. Brie je jemný a měkký, s krátkou dobou zrání – do 30 dní. Sýr nemá tvarohovou strukturu, naopak, je vláčný a příjemně dozrálý. Je to typický představitel francouzských sýrů, vždyť Brie se vyráběl v oblastech kolem Paříže, v opatství Notre-Dame de Jouarre už v 11. století. Oblíbeným se stal po Francouzské revoluci. Tento sýr je vyroben naočkováním určitého kmene plísní rodu Penicillium camemberti nebo caseikulum (stejné jako Camembert).
 
Cena s DPH 57 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300003
Sýr Brie 60% - CANTOREL

Sýr Brie 60% - CANTOREL

Brie Cantorel 60 % je klasický, francouzský sýr s bílou plísní ve tvaru plochého kola. Vyrábí se z kravského mléka. Brie je jemný a měkký, s krátkou dobou zrání – do 30 dní. Sýr nemá tvarohovou strukturu, naopak, je vláčný a příjemně dozrálý. Je to typický představitel francouzských sýrů, vždyť Brie se vyráběl v oblastech kolem Paříže, v opatství Notre-Dame de Jouarre už v 11. století. Oblíbeným se stal po Francouzské revoluci. Tento sýr je vyroben naočkováním určitého kmene plísní rodu Penicillium camemberti nebo caseikulum (stejné jako Camembert).
 
Cena s DPH 275 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300004
Sýr Brie La Brique 50% - CANTOREL

Sýr Brie La Brique 50% - CANTOREL

Brie La Brique 50 % je klasický, francouzský sýr s bílou plísní ve tvaru plochého kola. Vyrábí se z kravského mléka. Brie je jemný a měkký, s krátkou dobou zrání – do 30 dní. Sýr nemá tvarohovou strukturu, naopak, je vláčný a příjemně dozrálý. Je to typický představitel francouzských sýrů, vždyť Brie se vyráběl v oblastech kolem Paříže, v opatství Notre-Dame de Jouarre už v 11. století. Oblíbeným se stal po Francouzské revoluci. Tento sýr je vyroben naočkováním určitého kmene plísní rodu Penicillium camemberti nebo caseikulum (stejné jako Camembert).
 
Cena s DPH 275 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300005
Sýr Brie de Meaux Fermier Renard Gillard

Sýr Brie de Meaux Fermier Renard Gillard

Sýr Brie de Meaux Fermier je klasický, francouzský sýr s bílou plísní ve tvaru plochého kola. Vyrábí se z kravského mléka. Brie je jemný a měkký, s krátkou dobou zrání – do 30 dní. Sýr nemá tvarohovou strukturu, naopak, je vláčný a příjemně dozrálý. Je to typický představitel francouzských sýrů, vždyť Brie se vyráběl v oblastech kolem Paříže, v opatství Notre-Dame de Jouarre už v 11. století. Oblíbeným se stal po Francouzské revoluci. Tento sýr je vyroben naočkováním určitého kmene plísní rodu Penicillium camemberti nebo caseikulum (stejné jako Camembert).
 
Cena s DPH 536 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300006
Sýr CAMEMBERT 250 g

Sýr CAMEMBERT 250 g

Camembert je znamenitý francouzský měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Normandský camembert získal roku 1983 označení Apellation d´Origine Contrôlée a jeho výroba je povolena v departementech Seine-Maritime, Calvados, Eure, Manche a Orne.
Camembert se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka, zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium candidum a Penicillium camemberti nejméně tři týdny. Vyrábí se v malých nízkých válečcích o hmotnosti 250 gramů, které jsou baleny do papíru a poté do krabiček.
Původ názvu tohoto sýra je odvozen od „Camp de Mambert“ (pole Mambert). V roce 1791 vynalezla rolnice Marie Harel slavný sýr a pojmenovala jej podle názvu vesnice Camembert, v departmentu Orne, v regionu Normandie ve Francii. Tato malá vesnice je známá po celém světě sýrem Camembert.

 
Cena s DPH 129 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300007
Sýr Camembert Petit 150g

Sýr Camembert Petit 150g

Camembert je znamenitý měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Normandský camembert získal roku 1983 označení Apellation d´Origine Contrôlée a jeho výroba je povolena v departementech Seine-Maritime, Calvados, Eure, Manche a Orne.
Camembert se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka, zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium candidum a Penicillium camemberti nejméně tři týdny. Vyrábí se v malých nízkých válečcích o hmotnosti 150 gramů, které jsou baleny do papíru a poté do krabiček.
 
Cena s DPH 95 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300008
Sýr Camembert 150 g - LE RUSTIQUE

Sýr Camembert 150 g - LE RUSTIQUE

Camembert je znamenitý francouzský měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Normandský camembert získal roku 1983 označení Apellation d´Origine Contrôlée a jeho výroba je povolena v departementech Seine-Maritime, Calvados, Eure, Manche a Orne.
Camembert se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka, zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium candidum a Penicillium camemberti nejméně tři týdny. Vyrábí se v malých nízkých válečcích o hmotnosti 250 gramů, které jsou baleny do papíru a poté do krabiček.
Původ názvu tohoto sýra je odvozen od „Camp de Mambert“ (pole Mambert). V roce 1791 vynalezla rolnice Marie Harel slavný sýr a pojmenovala jej podle názvu vesnice Camembert, v departmentu Orne, v regionu Normandie ve Francii. Tato malá vesnice je známá po celém světě sýrem Camembert.
Cena s DPH 65 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300009
Sýr Camembert 125 g

Sýr Camembert 125 g

Camembert je znamenitý francouzský měkký sýr krémovité konzistence. Je pojmenován po francouzské vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii, kde vznikl. Normandský camembert získal roku 1983 označení Apellation d´Origine Contrôlée a jeho výroba je povolena v departementech Seine-Maritime, Calvados, Eure, Manche a Orne.
Camembert se vyrábí z nepasterovaného kravského mléka, zraje ve formách za přítomnosti plísní Penicillium candidum a Penicillium camemberti nejméně tři týdny. Vyrábí se v malých nízkých válečcích o hmotnosti 250 gramů, které jsou baleny do papíru a poté do krabiček.
Původ názvu tohoto sýra je odvozen od „Camp de Mambert“ (pole Mambert). V roce 1791 vynalezla rolnice Marie Harel slavný sýr a pojmenovala jej podle názvu vesnice Camembert, v departmentu Orne, v regionu Normandie ve Francii. Tato malá vesnice je známá po celém světě sýrem Camembert.
Cena s DPH 40 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300010
Sýr Gruyere de France IGP

Sýr Gruyere de France IGP

Sýr Gruyère de France proslulý svými obrovskými formami se vyrábí se ve francouzských regionech Comté a Rhône Alpes už od 13. století. Stejně jako švýcarský sýr získal své jméno po výběrčích daní, kterým se kdysi v horských oblastech Alp sýry platilo. Středně tvrdý sýr s tenkou tmavou kůrkou a vláčným středem má jemnou ořechovou chuť s mírným slaným tónem, se stářím nabývající na pikantnosti. Na rozdíl od svého švýcarského jmenovce má podobně jako Emmental v sýrové hmotě rovnoměrně rozmístěná oka, která mohou dosahovat až velikosti vlašského ořechu. Vyrábí se z mléka krav krmených pouze trávou a senem a barva sýru se proto může lišit v závislosti na ročním období a spásaných travinách. Francouzský Gruyère obsahuje 47 % až 52 % tuku a zraje v obrovských více než půl metrových kruhových formách v chladných, vlhkých prostorách nejméně 4 měsíce. Původně horský sýr dnes patří mezi nejvýznamnější sýry francouzské kuchyně. Používá se při gratinování, neobejdou se bez něj proslulé sendviče Croque Monsieur a Croque Madam ani telecí kotleta Cordon Bleu. Najdete jej v cibulové polévce, zapečených bramborách Gratin Dauphinois i v sýrových fondue, tam nejčastěji v kombinaci s Emmentalem a Comte.

Cena s DPH 585 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300011
Sýr Raclette - LIVRADOUX

Sýr Raclette - LIVRADOUX

Raclette je polotvrdý slaný sýr vyráběný z kravského mléka. Může mít jemnou, ořechovou příchuť. Pochází původně ze Švýcarska. Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6 kg. Vyrábí se také v Savoy, Franche-Comté a Bretani. Pojem „raclette“ označuje jak druh sýra pocházejícího ze Švýcarska, tak typický pokrm z kantonu Valais. Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě hraje důležitou roli stejnojmenný sýr. Sýr se zahřívá na speciálním Raclette grillu, rozměklý se pak servíruje na talíř. Spolu se sýrem se podávají různé tradiční přílohy – brambory, okurky, nakládané cibulky, šunka, grilovaná zelenina (paprika, cibule, rajská jablka),  sušené nebo uzené maso, žampiony atd. Pokrm Raclette je zmiňován v některých středověkých spisech, kde je popisován jako velmi výživné jídlo, rozšířené mezi obyvateli švýcarských hor. Termín raclette ve skutečnosti pochází z francouzského „racler“, což znamená škrábat.
 
Cena s DPH 464 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300012
Sýr Raclette - LE PAYS FROMAGER

Sýr Raclette - LE PAYS FROMAGER

Raclette je polotvrdý slaný sýr vyráběný z kravského mléka. Může mít jemnou, ořechovou příchuť. Pochází původně ze Švýcarska. Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6 kg. Vyrábí se také v Savoy, Franche-Comté a Bretani. Pojem „raclette“ označuje jak druh sýra pocházejícího ze Švýcarska, tak typický pokrm z kantonu Valais. Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě hraje důležitou roli stejnojmenný sýr. Sýr se zahřívá na speciálním Raclette grillu, rozměklý se pak servíruje na talíř. Spolu se sýrem se podávají různé tradiční přílohy – brambory, okurky, nakládané cibulky, šunka, grilovaná zelenina (paprika, cibule, rajská jablka),  sušené nebo uzené maso, žampiony atd. Pokrm Raclette je zmiňován v některých středověkých spisech, kde je popisován jako velmi výživné jídlo, rozšířené mezi obyvateli švýcarských hor. Termín raclette ve skutečnosti pochází z francouzského „racler“, což znamená škrábat.
 
Cena s DPH 335 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300013
Sýr Raclette plátky 250 g - ENTREMONT

Sýr Raclette plátky 250 g - ENTREMONT

Raclette je polotvrdý slaný sýr vyráběný z kravského mléka. Může mít jemnou, ořechovou příchuť. Pochází původně ze Švýcarska. Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6 kg. Vyrábí se také v Savoy, Franche-Comté a Bretani. Pojem „raclette“ označuje jak druh sýra pocházejícího ze Švýcarska, tak typický pokrm z kantonu Valais. Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě hraje důležitou roli stejnojmenný sýr. Sýr se zahřívá na speciálním Raclette grillu, rozměklý se pak servíruje na talíř. Spolu se sýrem se podávají různé tradiční přílohy – brambory, okurky, nakládané cibulky, šunka, grilovaná zelenina (paprika, cibule, rajská jablka),  sušené nebo uzené maso, žampiony atd. Pokrm Raclette je zmiňován v některých středověkých spisech, kde je popisován jako velmi výživné jídlo, rozšířené mezi obyvateli švýcarských hor. Termín raclette ve skutečnosti pochází z francouzského „racler“, což znamená škrábat.
 
Cena s DPH 104 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300014
Sýr Raclette plátky 400 g - ENTREMONT

Sýr Raclette plátky 400 g - ENTREMONT

Raclette je polotvrdý slaný sýr vyráběný z kravského mléka. Může mít jemnou, ořechovou příchuť. Pochází původně ze Švýcarska. Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6 kg. Vyrábí se také v Savoy, Franche-Comté a Bretani. Pojem „raclette“ označuje jak druh sýra pocházejícího ze Švýcarska, tak typický pokrm z kantonu Valais. Raclette je tradiční švýcarské jídlo, při jehož přípravě hraje důležitou roli stejnojmenný sýr. Sýr se zahřívá na speciálním Raclette grillu, rozměklý se pak servíruje na talíř. Spolu se sýrem se podávají různé tradiční přílohy – brambory, okurky, nakládané cibulky, šunka, grilovaná zelenina (paprika, cibule, rajská jablka),  sušené nebo uzené maso, žampiony atd. Pokrm Raclette je zmiňován v některých středověkých spisech, kde je popisován jako velmi výživné jídlo, rozšířené mezi obyvateli švýcarských hor. Termín raclette ve skutečnosti pochází z francouzského „racler“, což znamená škrábat.
 
Cena s DPH 147 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300015
Sýr Roquefort PDO - CANTOREL

Sýr Roquefort PDO - CANTOREL

Polotvrdý sýr s modrou plísní uvnitř, který nese ochrannou známku původu AOC. Jeho historie sahá do prvního století našeho letopočtu, znali ho již Římané, býval veleben císaři, králi a básníky. Vyrábí se výhradně ze syrového plnotučného ovčího mléka ve tvaru válců o hmotnosti 2,5 kg a nemá téměř žádnou kůru. Sýrové těsto má čistě bílou barvu a je stejnoměrně prorostlé modrozelenými žilkami, které způsobuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti přidávaná do vlažného mléka hned na počátku výrobního procesu sýru. Konzistence je tuhá, hladká a téměř roztíratelná. Aroma je oříškové a ovocně hrozinkové a chuť slaná s pikantním dozníváním. Velmi chutná kombinace je s řapíkatým celerem nebo hrozny, samozřejmě jako součást sýrového talíře. Výborný je v teplé kuchyni, do omáček, na slané koláče, na steak nebo telecí maso, hodí se i do salátových zálivek. Roquefort se těžko vyrovnává s výkyvy teplot, proto je dobré ho uchovávat v chladnu a vlhku. Před podáváním na stůl by měl ležet alespoň hodinu v místnosti s pokojovou teplotou a poté už by se neměl vracet do chladu. K tomuto sýru je vhodné podávat plné sladké víno.
Cena s DPH 619 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300016
Sýr Bleu d´Auvergne - VOLCANS

Sýr Bleu d´Auvergne - VOLCANS

Francouzský měkký sýr Bleu d´Auvergne s modrou plísní je pojmenovaný podle místa svého původu, vesničky Auvergne v oblasti jiho-centrální Francie. Je vyroben z kravského mléka. Sýr je ve tvaru válce o průměru 20 cm a výšce mezi 8 až10 cm. Hmotnost bochníku se pohybuje obvykle mezi 2,5 – 3,5 kg.
Bleu d´Auvergne má výraznou, štiplavou chuť, ale v menší míře, než je obvyklé u sýrů s modrou plísní. Je mírně slaný a má smetanovo - máslovou strukturu. Je očkován plísní Penicillium glaucium. Sýraři pak s pomocí jehel, které po vniknutí do sýru umožní přístup vzduchu, podporují zrání a vzniká tak drobné, modré žilkování. Sýr zraje po dobu nejméně čtyř týdnů na chladném místě, například ve vlhkých sklepech (původně v jeskyních), což mu umožní získat charakteristickou jemnost a chuť.
Podává se také po jídle s vínem typu Rieslink, nebo Sauvignon Blanc, ale dá také vyniknout i sladším hutnějším vínům typu Portské.
 
Cena s DPH 429 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300017
Sýr Bleu d´Auvergne

Sýr Bleu d´Auvergne

Francouzský měkký sýr Bleu d´Auvergne s modrou plísní je pojmenovaný podle místa svého původu, vesničky Auvergne v oblasti jiho-centrální Francie. Je vyroben z kravského mléka. Sýr je ve tvaru válce o průměru 20 cm a výšce mezi 8 až10 cm. Hmotnost bochníku se pohybuje obvykle mezi 2,5 – 3,5 kg.
Bleu d´Auvergne má výraznou, štiplavou chuť, ale v menší míře, než je obvyklé u sýrů s modrou plísní. Je mírně slaný a má smetanovo - máslovou strukturu. Je očkován plísní Penicillium glaucium. Sýraři pak s pomocí jehel, které po vniknutí do sýru umožní přístup vzduchu, podporují zrání a vzniká tak drobné, modré žilkování. Sýr zraje po dobu nejméně čtyř týdnů na chladném místě, například ve vlhkých sklepech (původně v jeskyních), což mu umožní získat charakteristickou jemnost a chuť.
Podává se také po jídle s vínem typu Rieslink, nebo Sauvignon Blanc, ale dá také vyniknout i sladším hutnějším vínům typu Portské.
 
Cena s DPH 440 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300018
Sýr Bleu d´Auvergne - CANTOREL

Sýr Bleu d´Auvergne - CANTOREL

Francouzský měkký sýr Bleu d´Auvergne s modrou plísní je pojmenovaný podle místa svého původu, vesničky Auvergne v oblasti jiho-centrální Francie. Je vyroben z kravského mléka. Sýr je ve tvaru válce o průměru 20 cm a výšce mezi 8 až10 cm. Hmotnost bochníku se pohybuje obvykle mezi 2,5 – 3,5 kg.
Bleu d´Auvergne má výraznou, štiplavou chuť, ale v menší míře, než je obvyklé u sýrů s modrou plísní. Je mírně slaný a má smetanovo - máslovou strukturu. Je očkován plísní Penicillium glaucium. Sýraři pak s pomocí jehel, které po vniknutí do sýru umožní přístup vzduchu, podporují zrání a vzniká tak drobné, modré žilkování. Sýr zraje po dobu nejméně čtyř týdnů na chladném místě, například ve vlhkých sklepech (původně v jeskyních), což mu umožní získat charakteristickou jemnost a chuť.
Podává se také po jídle s vínem typu Rieslink, nebo Sauvignon Blanc, ale dá také vyniknout i sladším hutnějším vínům typu Portské.
 
Cena s DPH 371 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300019
Sýr Bleu d´Auvergne PDO 125 g

Sýr Bleu d´Auvergne PDO 125 g

Francouzský měkký sýr Bleu d´Auvergne s modrou plísní je pojmenovaný podle místa svého původu, vesničky Auvergne v oblasti jiho-centrální Francie. Je vyroben z kravského mléka. Sýr je ve tvaru válce o průměru 20 cm a výšce mezi 8 až10 cm. Hmotnost bochníku se pohybuje obvykle mezi 2,5 – 3,5 kg.
Bleu d´Auvergne má výraznou, štiplavou chuť, ale v menší míře, než je obvyklé u sýrů s modrou plísní. Je mírně slaný a má smetanovo - máslovou strukturu. Je očkován plísní Penicillium glaucium. Sýraři pak s pomocí jehel, které po vniknutí do sýru umožní přístup vzduchu, podporují zrání a vzniká tak drobné, modré žilkování. Sýr zraje po dobu nejméně čtyř týdnů na chladném místě, například ve vlhkých sklepech (původně v jeskyních), což mu umožní získat charakteristickou jemnost a chuť.
Podává se také po jídle s vínem typu Rieslink, nebo Sauvignon Blanc, ale dá také vyniknout i sladším hutnějším vínům typu Portské.
 
Cena s DPH 52 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300020
Sýr Bleu de Chevre

Sýr Bleu de Chevre

Bleu de Chevre je tradiční francouzský kozí sýr pocházející z oblasti Auvergne. Tento modrý sýr se vyrábí z pasterovaného nebo syrového kozího mléka. Kůrka je pokryta popelem a pod ní je struktura sýra měkká a pružná, s oky modré plísně, které jsou rozloženy v sýrové hmotě. Vůně je jemná, chuť krémová, silná a slaná, s jemným kozím nádechem.
 
 
Cena s DPH 906 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300021
Sýr Saint AGUR - L´INTENSE

Sýr Saint AGUR - L´INTENSE

Sýr vyrobený z pasterovaného kravského mléka, silně prorostlý modrou plísní. Zraje 2 měsíce ve vlhkých sklepích a propichuje se jehlicemi. Má tvar středně velkého válce s velmi tenkou kůrou, proto se balí do hliníkové fólie. Těsto je velmi hutné a smetanové, světle žluté barvy, která směrem k povrchu tmavne. Chuť je díky zvýšenému obsahu tuku jemná a krémová, zároveň plná a výrazná, slanost mírná, ovšem čím více je v sýru žilek, tím více je slaný.
 
Cena s DPH 680 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300022
Sýr Saint AGUR - BONGRAIN

Sýr Saint AGUR - BONGRAIN

Sýr vyrobený z pasterovaného kravského mléka, silně prorostlý modrou plísní. Zraje 2 měsíce ve vlhkých sklepích a propichuje se jehlicemi. Má tvar středně velkého válce s velmi tenkou kůrou, proto se balí do hliníkové fólie. Těsto je velmi hutné a smetanové, světle žluté barvy, která směrem k povrchu tmavne. Chuť je díky zvýšenému obsahu tuku jemná a krémová, zároveň plná a výrazná, slanost mírná, ovšem čím více je v sýru žilek, tím je slanější. I pikantní vůně ho řadí mezi vynikající lahůdku oblíbenou u každého spotřebitele. Nejlépe chutná, když je dobře vyzrálý. Pak je jeho chuť hodně výrazná a kořeněná. Saint Agur je vhodný do salátů nebo teplých pokrmů, výborně se rozpouští, velmi oblíbenou kombinaci k němu tvoří kulička hroznového vína. Vhodným nápojem k němu je silnější červené víno, ale snese se i s pivem.
 
Cena s DPH 585 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300023
Sýr CHEVRE Buche z kozího mléka

Sýr CHEVRE Buche z kozího mléka

Bûche de chèvre, Bûche du Poitou je francouzský název. Slovo "Buche" znamená válec. Sýr pochází ze západní Francie u Atlantického oceánu, z oblasti u La Rochelle. Je to skvělý, velmi jemný francouzský sýr z kozího mléka s bílou plísní na povrchu a měkkou krémovou vrstvou hned pod plísňovou krustou. Je ve tvaru válce asi 30 cm dlouhého, o váze 1 - 1,5 kg. Sýr se krájí na plátky cca 1,5 cm vysoké.
 
Cena s DPH 501 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300024
Sýr LE ROULÉ - ručně válcovaný

Sýr LE ROULÉ - ručně válcovaný

Čerstvý tvarohový sýr z kravského mléka je výsledkem originální ruční výroby s dlouholetou tradicí. Sýr se vyrábí v severovýchodní části Francie. V nabídce máme klasické provedení s bylinkami, které má široké využití jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.
Cena s DPH 570 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300025
Sýr Buche Affinée z kozího mléka - SOIGNON

Sýr Buche Affinée z kozího mléka - SOIGNON

Sýr pochází ze západní Francie u Atlantického oceánu, z oblasti u La Rochelle. Je to skvělý, velmi jemný francouzský sýr z kozího mléka s bílou plísní na povrchu a měkkou krémovou vrstvou hned pod plísňovou krustou. Je to válec asi 30 cm dlouhý o váze 1 - 1,5 kg. Sýr se krájí na plátky cca 1,5 cm vysoké.
 
Cena s DPH 449 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300026
Sýr Buche Affinée z kozího mléka 450 g - SOIGNON

Sýr Buche Affinée z kozího mléka 450 g - SOIGNON

Sýr pochází ze západní Francie u Atlantického oceánu, z oblasti u La Rochelle. Je to skvělý, velmi jemný francouzský sýr z kozího mléka s bílou plísní na povrchu a měkkou krémovou vrstvou hned pod plísňovou krustou. Je to válec asi 30 cm dlouhý o váze 1 - 1,5 kg. Sýr se krájí na plátky cca 1,5 cm vysoké.
 
Cena s DPH 216 Kč / ks
Katalogové číslo: 10300027
Sýr TOMME PUR CHEVRE z kozího mléka

Sýr TOMME PUR CHEVRE z kozího mléka

Tomme pur Chevre je původem z francouzských Pyrenejí. Je to lisovaný sýr vyrobený z pasterovaného kozího mléka. Výsledkem je pružná textura s čistou a jemnou chutí a zemitou a hříbkovou vůní. Chuť je jemná a elegantní díky dobré rovnováze soli a tuku. Přírodní kozí sýr v celé své kráse!

 
Cena s DPH 756 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300028
Sýr MIRAMONT CHEVRE z kozího mléka

Sýr MIRAMONT CHEVRE z kozího mléka

Vynikající jemný kozí sýr, pocházející z oblasti Baskicka. Jedná se středně velký sýr s mírně silnou kůrou šedé až oranžovo - žluté barvy. Jeho těsto je bílé, pevné konzistence. Co se týká chuti a vůně, ta je různá, dle vyzrálosti a druhu mléka (oblasti dojení), převážně však voní po lučních květinách a chutná po lískových oříšcích. Sýr údajně poprvé vyrobili v klášteře Beliocq Abbey před 300 lety.

 
Cena s DPH 708 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300029
Sýr PYRENES CHEVRE ET BREBIS z ovčího a kozího mléka

Sýr PYRENES CHEVRE ET BREBIS z ovčího a kozího mléka

Sýr vyrobený z pasterovaného ovčího a kozího mléka, doba zrání 4 - 6 měsíců. Produkuje se v Pyrenejích, konkrétně v baskickém území Bearn - Ossau Valley. Tento sýr má silnou žlutooranžovou kůru. Je lehce nasládlý, téměř karamelový, s travnatými a ořechovými spodními tóny.
 
Cena s DPH 681 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300030
Sýr PYRENES BREBIS z ovčího mléka

Sýr PYRENES BREBIS z ovčího mléka

Sýr vyrobený z pasterizovaného ovčího mléka, doba zrání 4- 6 měsíců. Produkuje se v Pyrenejích, konkrétně v baskickém území  Bearn - Ossau Valley. Tento sýr má silnou žlutooranžovou kůru. Je lehce nasládlý, téměř karamelový, s travnatými a ořechovými spodními tóny.
Cena s DPH 669 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300031
Sýr TOMME SAVOIE Neve

Sýr TOMME SAVOIE Neve

Jedná se o nejstarší ze všech savojských sýrů. Mléko pochází téměř výhradně od krav jednoho z místních plemen: Tarine, Abondance a Montbéliarde. Výroba a zrání probíhá výhradně v Savoie a Haute-Savoie. Od varianty s nízkým obsahem tuku (10 % obsahu tuku) po nejtučnější (25 %, vyrobené z plnotučného mléka) je Tomme de Savoie jediným vysoce kvalitním francouzským sýrem, který je k dispozici v několika tučnostech. Kůra je tmavě šedá a tlustá, skvrnitá a mírně narušená. Těsto je bílé až žluté a má malé dírky. Struktura je měkká a pevná: pravý Tomme de Savoie není nikdy drobivý.
 
Cena s DPH 552 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300032
Sýr REBLOCHON FERMIER

Sýr REBLOCHON FERMIER

Francouzský sýr ze Savojského regionu. Je vyráběn smícháním mléka od tří různých plemen kráv: Abondance, Mortelie a Montbeliarde. Tradice jeho výroby sahá až do 13. století. Sýr má kulatý, nízký tvar bochníku o hmotnosti cca 400 g.
 
Cena s DPH 639 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300033
Sýr MORBIER AU LAIT CRU

Sýr MORBIER AU LAIT CRU

Sýr se vyrábí v horské vesnici Morez. Výroba se datuje od 19. století. Kůra sýru se zasypává sazemi. Tak postupně vzniká úzká černá linka uvnitř sýru, jež je také jeho specifickým znakem. Zraje celkem 2 měsíce. Otírá se slanou vodou. Produkce tohoto sýru je chráněná a sýr má značku AOC.
Cena s DPH 516 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300034
Sýr kozí skalní

Sýr kozí skalní

Francouzský kozí sýr, stáří 24 měsíců a více. Sýr pochází z oblasti Pyrenejí ve Francii a má velmi lahodnou chuť. Jelikož je velmi zralý, není tolik cítit kozinou. Velmi vhodný do salátů i na večerní degustaci s červeným vínem.
 
Cena s DPH 842 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300035
Sýr Emmental - francouzský LAIT CRU

Sýr Emmental - francouzský LAIT CRU

Ve Francii v oblastech Franche-Comte a Savoiese vyrábí Emmental Grand Cru. Základní surovinou je tučné a voňavé mléko krav pasoucích se po celé léto na alpských stráních. Jedná se o sýr speciální, je vyráběn v relativně malém množství; ze 700 až 1.000 litrů mléka se dá vyrobit 70 kg tohoto sýru. Sýr patří mezi tvrdé, vyzrálé sýry a zraje až 6 měsíců. Na konci zrání je sýr bledě žlutý a je narušen typickými oky o velikosti vlašského ořechu. Vyzrálý Emmental má nasládlou chuť. Francouzský emmental je vhodný pro tepelnou kuchyňskou úpravu např. do koláčů Quiche, k zapékání na sendvičích nebo v podobě drobných kostek je součástí zeleninových a jiných salátů. Je oblíbený při zapékání pokrmů a stejně jako jeho švýcarský a snad ještě populárnější bratranec, je vhodný na přípravu lahodných fondue.
 
Cena s DPH 458 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300036
Sýr Emmental - ENTREMONT

Sýr Emmental - ENTREMONT

Ve Francii v oblastech Franche-Comte a Savoiese vyrábí Emmental Grand Cru. Základní surovinou je tučné a voňavé mléko krav pasoucích se po celé léto na alpských stráních. Jedná se o sýr speciální, je vyráběn v relativně malém množství; ze 700 až 1.000 litrů mléka se dá vyrobit 70 kg tohoto sýru. Sýr patří mezi tvrdé, vyzrálé sýry a zraje až 6 měsíců. Na konci zrání je sýr bledě žlutý a je narušen typickými oky o velikosti vlašského ořechu. Vyzrálý Emmental má nasládlou chuť. Francouzský emmental je vhodný pro tepelnou kuchyňskou úpravu např. do koláčů Quiche, k zapékání na sendvičích nebo v podobě drobných kostek je součástí zeleninových a jiných salátů. Je oblíbený při zapékání pokrmů a stejně jako jeho švýcarský a snad ještě populárnější bratranec, je vhodný na přípravu lahodných fondue.
 
Cena s DPH 291 Kč / kg
Katalogové číslo: 10300037